ИЗВЪНРЕДНО
www.topalski.info
А ИМА ОЩЕ ТОЛКОВА МНОГО НЕЩА,
                                                              КОЙТО СИ ЗАСЛУЖАВА ДА СЕ ПОМНЯТ ...


като ЛЯТНА НИ ПОЧИВКА през 2011г.
Oще през март месец резервирахме една седмица в края на август, за семейната ни почивка в Царево. Въпреки, че и двамата /Цвети и Краси/ си сменихме работните места, през въпросната седмица успяхме да си вземем отпуск. Изискванията ни към хотела за тази година бяха: да е близо до морето, да е all inclusive, да е на южното черноморие и да е на спокойно местенце. Всичко това Краси откри в                                                                . За наша изненада хотелът освен, че изпълняваше всички  наши изисквания, надмина й очакванията ни. Гостите на хотела бяха основно чехи, българите бяхме в пъти по-малко, но това си имаше и своите положителни страни.
Хотелът е строен през 2008г. и съответно всичко беше новичко, просторно и чисто. Стаите бяха големи и модерно обзаведени и разполагаха с широки тераси. В хотела има четири басейна, разположени на две нива по един детски и един голям басейн, а на трето ниво имаше външно джакузи. Около басейните, разбира се беше озеленено, разположени достатъчно на брои шезлонги и аранжирано с палми. На разположение на гостите на хотела имаше три бара - един лоби бар, един външен бар /край басейна/ и един бар на плажа. Относно храната няма да навлизам в подробности, мога само да обобщя "от пиле мляко", както се казва - изключително разнообразна, вкусна и богата храна, 6 кратно хранене в деня.
Както винаги има и едно съществено НО, но най-силната страна на хотела, според нас, бяха аниматорите и организираните забавления за всички гости. От 10 часа сутринта до 00.00 часа винаги имаше нещо, което се случва - футбол, волейбол, зумба-танци, тае-бо, различни състезателни игри за малките. Вечер на бара на плажа от 20.00 часа започваше детска дискотека, а веднага след нея всяка вечер различно шоу за родителите / възрастните и след тях започваха клубни танци с аниматорите, т.е.. просто дискотека. Всичко беше много добре организирано, така, че нито за миг да не скучаеш. Може дори без компания да прекараш много ползотворно и забавно.
В детския кът аниматорите се грижеха за разнообразието на детската програма. Всеки ден имаше работилница на дадена тема - гривни и гердани от мъниста, рисуване върху стъкло, изработване на маски по шаблони, щампи върху тениски.Всички материали бяха за сметка на хотела, а изработените продукти подарък на децата.
Да обобщим добро попадение.

На отиване, спряхме в Бургас за традиционната ни среща с Боян, Ралица и Никола и морската градина. Вечерта пък те дойдоха в Царево и заедно се разходихме до центъра на града, седнахме на едно крайбрежно заведение за да си побърборим малко.

Когато морето приключи и си тръгнахме, първо минахме през Созопол и Краси си взе печата от археологическия музей в Созопол.

След това продължихме за Златоград, като пътьом минахме през                                за да се видим с Живка и малката кукла Лиза - Мари. Пристигнахме вечерта късно в Златоград и се отправихме към                                                      . На следващата сутрин решихме да ходим на плаж в Гърция и така се озовахме на                                 . Там разбира се всичко беше като на картинка - чисто, бяло, подредено, китно, но нали ние се връщахме от нашето черноморие, та трябва да знаете, че и ние не падаме по-долу. На втория ден от престоя ни в                                       бяхме планирали разходка в Стария град и следобяд да с е отправим към калояново, но решихме да останем за още една нощувка, за да може да се насладим на х-л „Замъка’. За тук няма какво да опиша освен, че е много магнетично, красиво, завладяващо и впечатляващо, просто трябва да отидеш и да го почувстваш.  И така отложихме заминаването с още един ден, като до обяд разгледахме стария град с различните занаятчийски работилници, седнахме да пием известното „въртяно кафе”, а следобяд се забавлявахме на басейните на „Замъка. За вечеря отидохме в съседното село
на механа с Дани и част от нейното ново обкръжение. В заключение, всичко е така спокойно, и различно, че ни хареса дори много.
На следващия ден рано потеглихме за Калояново, като по пътя си бяхме набелязали няколко спирки. Първо спряхме за сутрешното си кафе във вилно                                                                                 . Това място наистина си е романтика - около 10тина къщички в битов стил, разположени на брега на язовира, към комплекса има и басейни и заведение. Какво повече му трябва на човек.
След това се отправихме към гр. Кърджали, обядвахме в                                           , а след това се върнахме за да видим тракийски култов комплекс                      - светилището на Орфей. Посетихме Историческия музей в гр. Кърдажили. Наистина няма друг такъв музей в България. Не знам може би защото сградата в която се помещава  е  като замък с разните му алеи отпред  и още с пресичането на външната порта те грабва или пък защото вътре експозициите бяха разнообразни новаторски.освен традиционните неща имаше и изложба на тема "Българите в Америка” или пък знаменити личности от българската история с който трябва да се гордееш. Определено си заслужава, не само да се види, но и да му се отдели достатъчно време. След това стигнахме до скалните образования „Каменната сватба", но не слязахме, т.к. имаше доста изкачване,а ние вече закъснявахме спрямо предварителната програма.
Точно в 17 часа, Краси ни изсипа във вила „Топи”, с. Калояново и той продължи за София, т.к. от 18.30 часа бе на курс по английски език. Жените останахме още една седмица на Калояново за качествен завършек  на почивката, а Краси поработи няколко дни и на 04. 09 се отправиха за втори, но успешен опит да покорят връх Ботев.

Заслужава си да се запомни:
„голямо друс” / Меги, когато минем легнал полицай/
„ама газ” /Меги когато се кефи на силно каране на колата от Краси/
„не мога да си го причиня на организма още веднъж, добре че си тръгваме” - Краси на последната закуска на морето
„последно, „най-последно, „много последно” /Меги се пазари за лягане/
a
хотел "Хермес" гр. Царево /снимки/
Златоград /снимки/
Хасково /снимки/
остров Тасос /снимки/
Старцево /снимки/
Татул /снимки/
Picture 060
sozopol 2011_3
hotel Tzarevo 2011_11
hotel Tzarevo 2011_20
hotel Tzarevo 2011_26
hotel Tzarevo 2011_03
Zlatograd 2011_26
haskovo-2011_5
Romantika Kirkovo 2011_01
Tatul 2011_01
Picture 785
makaza_12
Tatul 2011_17
Picture 848
Starcevo 2011_11
The Castel Nedelino 2011_04
х-л "Замъка" в Неделино/снимки/
селище "Романтика" , край с. Кирково /снимки/
комплекс "Маказа" /снимки/