Pablo Software Solutions СЕМЕЙНА ИДИЛИЯ - ЦВЕТИНИ ВЪЛНЕНИЯ
www.topalski.info
www.topalski.info
КАКВО ЛИ МИ СЕ ВЪРТИ В ГЛАВАТА - МОЙ РАЗМИСЛИ
КРАСИ
започва се
детски спомен жив
коли
филми
празници и снимки
ЦВЕТИ
.... и такааа...
свободно време
идейки
размисли
изпробвано
празници и снимки
ЙОЙО
започни
бебешки историй
бебешки речник
занимания
празници
снимки
МЕГИ
започни
за мен
бебешки му работи
занимания
празници и веселие
снимки
Днес толкова много неща исках да напиша тук, а време не ми остана.
Когато имам време пък, сигурно ще си кажа е за какво пък, сигурно не си заслужава ....
Защо хората вече не надписват картички?

Обичам, или обичах да е подредено, с три деца е трудно. Имам много кутии, една само с покани, друга с късметчета и подаръчета от сватби, трета с рисунки на йойо, една е специално за картички... По един повод извадих, кутията с картичките. Освен картички намерих и едно купчинка с писма.  Зачетох се. За много от нещата, които нямаха дата се замислих кога са се случили. За някои смътно се сетих, чак като ги прочетох, бях ги забравила, а за други даже не открих помен в главата си, колкото и да се връщах назад. Да не се разболявам от Алцхаймер, а?
Някой бяха толкова лични, че се разплаках, на други се смях с глас и от сърце.  Посланията бяха невероятни, колкото и за тогава да са били естествени и тривиални. Сега вече са безценни. Развълнувах се. Друго си е да пипнеш нещо, да го държиш в ръка, да докоснеш, да видиш почерк. Защо вече не го правим? Толкова е жалко! Нищо не коства, а какъв пропуск? Може би, не всички са сантиментални, като мен. Може би, някой запращат картичките с посланието в кофата заедно с опаковката, но може би някой са като мен - ще я запазят и след годииини ще им напомни за мен. Незнам за теб, но аз започвам пак да надписвам картички, за всеки с лично послание. Та дори и да избереш подходящата картички с подходящия надпис също е индивидуален жест към човека отсреща. Незнам за теб, но аз започвам... пак!


Защо мъжете обичат дълга коса?

Ходих на фризьор. Все още не съм намерила фризьор, които да ме подстригва така, както искам. Но до стария блоk в едно не угледно мъничко
фризьорско салонче, от тези подблоковит,е има една жена Дари, която през последните, може би пет години ползвах. В началото защото ми беше удобно, после защото си я познавах и защото чат-пат с нея съм си променяла прическата. Но винаги като се прибера в къщи, отсреща се чува отговор „вие май пак сте си говорили повече, вместо Дари да гледа какво работи”. Т.к. съм с къдрава коса, докато ме подстригват, я мокрят и я опъват и уж не е взето много, но след като я изкъпя, косата ми се накъдря и се вдига поне с около една педя и тогава вече се вижда положението. Сега реших да опитам нова фризьорка, пак по същата схема - в новия ни квартал е горе-долу, салончето е „тип модерно”, има закачени разни дипломи и статуетки от конкурси, запазваш си час задължително, толкова много клиенти има.  И така сядам аз на стола, няма въпроси, започва подстрижка, а все пак не съм й стар клиент. По едно време аз все пак и казвам „искам само връхчетата и отгоре още едино стъпало да се оформи”. Тя ми отговори  „твоята коса естествено къдрава ли е?” отговарям  „Да”, „Ааа, ами то ти имаш доста коса, и е такава гъста и къдрава, че както и да я подстрижем , все тая няма да й личи, но ще вдигнем още един слой отзад, за да не ти се опъва горе, че е много тежка”. Като чух този отговор, викам си „ясна е работата, пак от само връхчетата и от коса до средата на гърба, пак до раменете". И какво си мислиш, разбира се така и стана. Излизам, ама тоз път няма коментар, както ако си бях дошла от моята фризьорка- спестиха си го. Сега като мина покрай огледалото, все се спирам и подръпвам и оформям тук там. Вечерта ни идва на гости един приятел и ми казва :”Цвети, ти пак си се подстригвала”, аз му отговарям с усмивка „не, пак само връхчетата”. Сетих се, че той като се раздели с предишната си приятелка на шега ми каза; „..... пък и си подстрига косата, така че...”.
Та така сега опитвайки се да се вържа на опашка се замислих защо фризьорките като видят дълга коса, режата наред.  И защо за мъжете е толкова важно жената да е с дълга коса?